Pridobivanje energije iz naravnih elementov
Junkers - Toplota za življenje
 

 

Pridobivanje energije iz naravnih elementov

Neizrabljeni viri energije ležijo pred vašim pragom. Izkoristite sile naravnih elementov in hišo grejte na do okolja prijazen način. Pozanimajte se.

Trije izvori toplote

Toplotna črpalka vam omogoča pridobivanje toplote iz neposredne okolice vseh 365 dni na leto. Odkrijte energijo v zemlji, podtalnici ali okoliškem zraku in pokrijte večji del potreb po energiji za ogrevanje in pripravo tople vode.

Pozornost, usmerjena v podrobnosti

S toploto iz zemlje, podtalnice ali okoliškega zraka lahko vseh 365 dni na leto uporabljate brezplačno energijo za ogrevanje in pripravo tople vode.

  • toplotna črpalka med delovanjem ne povzroča nobenih izpustov
  • s toplotno črpalko pridobite od 60 do 75 % obnovljive energije
  • v primerjavi z nafto in zemeljskim plinom so obratovalni stroški nižji do 60 %
  • prispevek s spodbudami v obliki subvencij, dodajo tudi država in občine.

Uporabite vire energije, ki so vam na voljo pred domačim pragom. Tako boste privarčevali in hkrati poskrbeli za čistejše okolje.

Toplota iz zemlje

Toplotna črpalka zemlja-voda omogoča dobre rezultate, saj se temperature pod zemeljsko površino med letom ne spreminjajo. Ob tem delovanje ne povzroča nobenih emisij. Če boste za vir toplote uporabljali zemeljsko površino, imate glede na stanje tal in velikost zemljišča dve možnosti: tako imenovane geo sonde, ki odvzemajo toploto, shranjeno globlje pod zemeljsko površino, in zemeljske kolektorje, ki toploto pridobivajo bolj na površini zemlje.

Toplota iz podtalnice

Podtalnica z nespremenljivo temperaturo omogoča pridobivanje energije skozi vse leto, celo pozimi. Uporabite toploto podtalnice in jo izkoristite za pridobivanje velike toplotne moči. Za izkoriščanje podtalnice so potrebna ustrezna dovoljenja. Pred vrtanjem poskusne izvrtine se pozanimajte, ali kakovost vode izpolnjuje minimalne zahteve.

Toplota iz zraka

Imate raje preprostejše in cenovno učinkovitejše rešitve? V tem primeru je okoliški zrak kot vir toplote prava rešitev. Uradna dovoljenja niso potrebna, stroški postavitve so nizki, naprava pa je hitro postavljena. Toplotna črpalka celo pri temperaturah pod lediščem še vedno pridobiva energijo iz okoliškega zraka. Toplotna moč naprave pa je v primerjavi s toplotnimi črpalkami, ki pridobivajo toploto iz vode ali zemeljske površine nekoliko manjša.