Priprava tople sanitarne vode in varčevanje - Junkers
Junkers - Toplota za življenje
 

 

Varčevanje z Junkersovimi napravami za pripravo tople vode

Zanesljivo udobje pri pripravi tople vodeskimi napravami za prip

Na dan za nego telesa porabimo do 180 litrov tople vode. Optimalna rešitev za pripravo tople vode zagotavlja udobje pri njeni pripravi brez velike porabe energije. Junkers vam ponuja varčne in udobne rešitve s sodobnimi plinskimi napravami za pripravo tople vode. Prihranite velik del energije, ne da bi se odrekli celodnevni razpoložljivosti tople prhe.

Plinske naprave za pripravo tople vode

Vodo običajno segrevamo na zalogo. Naše plinske naprave za pripravo tople vode pa delujejo v energetsko učinkovitem načinu pretoka vode. Ko se pipa odpre, se hladna voda pri pretoku skozi napravo ogreje in pripravi za uporabo. Ogrevanje se začne šele, ko se pojavi potreba po topli vodi. Tako se toplotne izgube zaradi zaloge tople vode zmanjšajo. Privarčevali boste nekaj denarja in pripomogli k boljšemu okolju.

Prednosti tehnologije plastnega ogrevanja

Tehnologija plastnega ogrevanja se uporablja v posredno ogrevanih bojlerjih v kombinaciji s kombiniranimi plinskimi grelniki za ogrevanje in pripravo tople vode. Posredno ogrevani bojlerji vodo ogrevajo po potrebi. Prednosti tega postopka:

  • ne ustvarja se nepotrebne toplote in toplotnih izgub
  • varovanje okolja zaradi manjše porabe energije
  • čas ogrevanja vode je krajši
  • individualna regulacija priprave tople vode