Varčujte z energijo in prihranite denar - Junkers
Junkers - Toplota za življenje
 

 

Varčevanje z energijo in znižanje stroškov ogrevanja – naravi na ljubo

Zagotavljanje oskrbe z energijo je po vsem svetu eno ključnih vprašanj 21. stoletja. S sodobnimi ogrevalnimi sistemi boste ne samo znižali stroške ogrevanja, temveč tudi varčevali z energijo. Varčevali boste z dragocenimi fosilnimi viri, z manjšimi izpusti CO2 pa prispevali k boju proti podnebnim spremembam.

Kljub naraščajočim stroškom energije: varčevanje z energijo in znižanje stroškov ogrevanja z učinkovitimi rešitvami ogrevanja

Cene fosilnih goriv dosegajo rekordne vrednosti. Potrebe po energiji naraščajo. Ogrevanje predstavlja več kot tri četrtine vseh potreb po energiji v gospodinjstvu. Kdor se odloči za sodobno in učinkovito rešitev, lahko opazno zniža stroške ogrevanja in varčuje z energijo. S tem koristi ne le družinskemu proračunu, temveč tudi okolju.

Varčevanje z energijo je varovanje redkih virov

V nasprotju z obnovljivimi viri energije goriva, kot so nafta, plin in črni premog, niso neomejena. Po zadnjih izračunih zadoščajo rezerve nafte še za 43 let, zemeljskega plina za 65 let in črnega premoga za 207 let. Varčevanje s fosilnimi gorivi je torej neizogibno. K njemu prispevajo sodobni ogrevalni sistemi, ki ob tem še nižajo stroške ogrevanja.

S sodobnimi ogrevalnimi napravami proti podnebnim spremembam

Po zadnjih spoznanjih zagotovo velja: pospešeno segrevanje ozračja je posledica povečanja količine toplogrednih plinov – še posebno ogljikovega dioksida (CO2). Večji del izpustov CO2 nastane v gospodinjstvih. Z obnovo zastarelih ogrevalnih sistemov lahko privarčujemo več kot 30 % energije, prav tako za 30 % pa tudi zmanjšamo izpuste CO2 – dva dobra razloga za obnovo ogrevalnega sistema.

Dejstva o porabi energije

Varčno ogrevanje

Gospodinjstva porabijo vedno več energije - preberite kako lahko porabo to znižate

več o...

Največ energije v gopspodinjstu porabimo za ogrevanje. Zmanjšajte si vaš porabo in s tem varujte vaše okolje in prihranite denar.

Več o...

Učinkovito prezračevanje

Ekonomična priprava tople vode

S prezračevalnim sistemom poskrbite za dobro in zdravo klimo v prostoru ter še za dodaten prihranek pri ogrevanju.

Več o...

Zadostna količina potrebne tople vode in hkratno varčevanje: Izvejte več o porabi tople vode in Junkers učinkoviti tehnologiji priprave tople vode.

Več o...